digitale kabeltelevisie

« KPN eist toegang kabelnet UPC UPC-moeder neemt delen Canal+ over »Samenwerking Kabelnet Veendam en Essent Kabelcom

16 november 2004

veendam_kaart_gr.gif

Via het VECAI journaal;

"Stichting Kabelnet Veendam en Essent Kabelcom werken samen om de abonnees van Kabelnet Veendam 80 digitale tv-zenders en 40 radiozenders te laten ontvangen. Eerder werken Kabelnet Veendam en Essent al samen om BBC 1 en 2, VRT en Ketnet door te geven."

Het kabelnet van Veendam is op de kaart het gele eilandje in Groningen, omgeven door de grote blauwe zee van Essent kabelcom. Volgens de Vecai heeft het netwerk 11.356 aansluitingen.

Uit dit bericht wordt niet duidelijk of de diensten onder de naam TV Home worden aangeboden. Bij de COGAS (ook een zelfstandig kabelbedrijf, het donkerblauwe eiland rond Almelo) wordt digitale televisie ook door Essent geregeld, onder de naam TV Home.

Bij Nutsmaas (wel apart VECAI lid, eigendom van Essent, dus daarom misschien niet op kaartje aangegeven??) in Maastricht gaat het onder de eigen naam TV Digitaal. (Het aanbod lijkt wel verdacht op dat van TV Home, alleen de regionale zenders zitten er nog niet bij. Ook zit hier de huur van de Sagem decoder nog bij het abonnement van 14.99 euro per maand inbegrepen)