digitale kabeltelevisie

« VECAI protesteert tegen vergoeding toezicht Fox News Channel via UPC Digital »TV Home: TBN vervangt Life TV, voetbal nu via 3 kanalen

03 november 2004

Voetbalkanaal 1 TV Home heeft vandaag volgens schema voetbalkanaal 2 en 3 toegevoegd, en Life TV vervangen door TBN. Hiernaast zie je het beeld van voetbalkanaal 1. Voetbalkanaal zendt altijd in anamorph breedbeeld uit, ook al is het programma zelf in 4:3 formaat. Dan krijg je dus zwarte balken aan de zijkant, zoals hiernaast te zien is. Hoe en waarom hiervan zijn mij niet duidelijk.

Voetbalkanaal 2Als er niet meerdere live-wedstrijden tegelijk zijn, zenden alle kanalen hetzelfde programma uit. Dit is even later dezelfde wedstrijd op kanaal 2. Je kan zien dat dit een ander signaal is, want hier staat niet rechtsboven het logo. Ook de EPG geeft aan dat het volgende programma een andere wedstrijd is dan op kanaal 1.

Life TV / TBN

TBNOp kanaal 233 kan je vanaf nu TBN vinden, dit vervangt Life TV. Het lijkt dat de ene zender vervangen is door de andere, maar is dat ook zo?


Life TVMisschien niet. Op mijn Sagemdecoder heb ik nog een oud favorietenlijstje, en op de plek waar Life TV zat, zit nog steeds Life TV. Alleen de zendernaam en programma informatie in de Now/Next blauwe balk zijn verdwenen.