digitale kabeltelevisie

« Canal+ digitaal bij Multikabel SBS komt met drie digitale kanalen »BBC 3 en 4 bij TV Home gestart

15 december 2004

bbc three 7 news.Vanaf vandaag zijn BBC3 en BBC4 te zien bij TV Home. BBC 3 begon met zijn eigen modern vormgegeven nieuws.


bbc 3 van 20 tot 7Deze kanalen zenden alleen uit tussen 20 en 7 uur (19 en 6 uur in de UK). Op satelliet wordt de capaciteit in de rest van de tijd gebruikt voor cbeebies (voor kleuters) en CBBC (voor kinderen). Bij TV Home zien we alleen een wel erg minimaal vormgegeven mededeling. Als deze capaciteit overdag toch niet gebruikt wordt, dan zou deze misschien ingezet kunnen worden om de themakanalen van de VPRO in ieder geval overdag al door te geven, tot er ruimte is voor een volledig eigen kanaal...


EPG op sagem decoderIk heb even gekeken of BBC 3 en 4 al in de EPG zouden staan, en toen zag ik dat op de Sagem decoder de EPG een nieuwe vormgeving heeft. Hetzelfde plaatje zie je ook op de TV Home homepage. Overigens staan BBC 3 en 4 (nog) niet in de EPG.


Dit kanaal is tijdelijk niet bereikbaarEn sinds dinsdag 14/12 is VH-1 niet meer te zien. De enige informatie is een tekst "Dit kanaal is tijdelijk niet bereikbaar". Ook op het TV Home kanaal is geen verdere informatie te vinden.

Update 16/12; VH-1 is weer terug. Ook kijkers via Casema TVD hadden dezelfde melding.