digitale kabeltelevisie

« MTV bestelt hardware voor themakanalen. Canal+ digitaal bij Multikabel »Beperkingen opname TV programma's in de USA?

13 december 2004

In Nederland staan we aan het begin van digitale TV, in de VS is men al iets verder. Digitale TV is al langer ingevoerd, en ook de Digital Video Recorder (DVR) is vrij normaal. Een set-top-box met ingebouwde Hard Disk-recorder is daar op de markt (in de UK biedt Sky ook iets dergelijks met Sky Plus).

AllYourTV.com biedt een kijkje op wat de gevolgen daarvan zouden kunnen zijn;

"A middle-level executive at Time Warner has approached several cable companies and broached the idea of restricting the ability of customers who use those company's Digital Video Recorders to record several popular Time Warner TV programs."

De omroepen zien HD recorders als grote bedreiging voor hun inkomsten (reclame skippen wordt erg makkelijk, en ook de angst voor kopiƫeren is groot). Als recorders geintegreerd worden met decoders, is het simpel om beperkingen op te leggen aan wat je mag opnemen, of hoe lang je het mag bewaren.

"Viewers would be able to record an episode with their DVR, but there would be a time limit on how long it would be available for viewing. The executive was pushing for an expiration date that coincided with the premiere of the next episode. The consensus of the cable executived was that it needed to be between 2-4 weeks."

(Via boingboing.net)