digitale kabeltelevisie

« Beperkingen opname TV programma's in de USA? BBC 3 en 4 bij TV Home gestart »Canal+ digitaal bij Multikabel

15 december 2004

multikabel logoMultikabel meldt in een persbericht dat vanaf maart 2005 Canal+ in het digitale pakket beschikbaar komt.

"Op dit moment is Canal+ nog analoog via de kabel te bekijken met behulp van een speciale ontvanger. Multikabel en Canal+ zijn nu een distributieovereenkomst aangegaan waarbij het aanbod van Canal+ via het eigen digitale platform van Multikabel aangeboden zal worden."

"Men kan vanaf dit voorjaar dus ook kiezen voor Canal+ in digitale beeld- en geluidskwaliteit waarvoor geen aparte Canal+ ontvanger meer nodig is. De uitzendingen van Canal+ zullen tot 1 januari 2006 ook nog analoog beschikbaar blijven."

canal plus logo"Alle Canal+ klanten uit het Multikabel verzorgingsgebied die overstappen naar digitale TV, krijgen daarmee gratis toegang tot een extra, derde Canal+ kanaal. Dit extra kanaal, Canal+ Geel, is net zoals Canal+ Rood een 24 uur per dag filmzender."

Prijzen voor Canal+ zijn op de Multikabel site nog niet te vinden. Je zou verwachten dat dit aanzienlijk lager kan zijn dan de huidige abonnementsprijzen voor Canal+; De consument koopt zelf zijn decoder, dus die hoeft niet meer gehuurd te worden, en Canal+ bezuinig behoorlijk op de kosten voor doorgifte, in plaats van twee volledige analoge kanalen gebruikt ze voor 3 digitale kanalen maar een deel van de ruimte die nodig is voor één analoog kanaal. Maar of dit voordeel doorgegeven gaat worden aan de consument?

(Via mediamagazine)