digitale kabeltelevisie

« BBC 3 en 4 bij TV Home gestart Ook koopmodel in Belgie »SBS komt met drie digitale kanalen

16 december 2004

Uit Broadband TV News;

"SBS bereidt de lancering van drie digitale tv kanalen voor, die nog voor de zomer van start moeten gaan. Dat maakte Patrick Tillieux, de nieuwe baas van SBS in Nederland, bekend tijdens de persbijeenkomst over zijn benoeming. De nieuwe themakanalen zullen voortbouwen op de huidige merken en sterke punten van SBS, maar details wilde Tillieux nog niet loslaten. Dat zou een Huis & Tuin/Het Blok kanaal kunnen zijn, maar ook een nieuwskanaal samen met groot aandeelhouder De Telegraaf (Het Hart van Sp!ts Nieuws?) of een jongeren-filmkanaal onder de Veronica-vlag (Veronica Drive-in?). 'De nieuwe kanalen zullen op tijd klaar zijn voor de lancering van nieuwe digitale televisie van UPC,' aldus Markus Tellenbach, lid van de raad van commissarissen, 'het zullen geen niche kanalen zijn, relatief breed, maar wel echte themakanalen.'"

Het opvalllendste is een bijzin; "De nieuwe kanalen zullen op tijd klaar zijn voor de lancering van nieuwe digitale televisie van UPC". Gaat UPC ook koopmodel volgen, of maken ze op zijn minst eenduidige keuze Sagem/Motorola?