digitale kabeltelevisie

« FunX vervangt Colorful Radio op Casema TVD Duitsland: ARD en ZDF ongecodeerd op digitale kabel »Abonnee Cijfers Multikabel

10 februari 2005

multikabel logoEen Persbericht van Multikabel;

"Sinds Multikabel vorig jaar aankondigde dat digitale televisie de standaard-kabeltelevisiedienst wordt per 1 januari 2005, heeft zij ruim 3.000 nieuwe abonnementen verkocht, een stijging van ruim 50% in ongeveer twee maanden. En op basis van de informatie van winkeliers die digitale ontvangers en smart cards verkopen, concludeert Multikabel dat deze stijging nog wel een tijdje doorzet."

"Het Noord-Hollandse Multikabel levert media- en communicatiediensten aan consumenten, bedrijven en instellingen binnen en buiten Noord-Holland. Eind 2004 leverde Multikabel aan ongeveer 315.000 klanten in Noord-Holland radio- en televisieprogramma's."

Als 3.000 abonnees een stijging betekent van 50%, dan waren er al 6.000 abonnees. Nu dus totaal 9.000, oftewel 3% van alle klanten. Het bericht meldt niet hoeveel van deze digitale abonnees alleen het gratis pakket nemen, en hoeveel er bereid zijn extra te betalen voor extra zenders. Dat zal wel tegenvallen, anders waren deze cijfers wel vol trots gemeld.

Lees verder bij Multikabel.