digitale kabeltelevisie

« Casema gestopt met doorgifte RTL Television SBS presenteert drie digitale tv-zenders »RTL en SBS spelen hard tegen Versatel

08 maart 2005

versatel logoUit Het Financieele Dagblad (registratie verplicht);

"Commerciële televisiestations stellen harde voorwaarden aan het plan van Versatel om televisiepakketten aan te bieden. Zowel RTL als SBS waakt ervoor om een nieuwe concurrent in het zadel te helpen."

"'Het is geen automatisme dat wij onze zenders doorgeven', zegt Fons van Westerloo, directeur van RTL Nederland, in een gesprek met de krant. 'Wij zullen zeer secuur zijn aan wie wij leveren.' Hij wil een betaling van enkele dubbeltjes per abonnee per maand. Voorts wil hij de positie van zijn televisieconcern op de langere termijn waarborgen."

"'Als Versatel een pakket content wil gaan aanbieden dat te zeer concurreert met onze business, dan gaan we twee keer nadenken', zegt directeur Patrick Tillieux van SBS Nederland in een interview met BNR Nieuwsradio. 'We moeten ons dan afvragen of we een nieuwe concurrent in de markt willen plaatsen of onze zenders even achterhouden. Tenzij Versatel met megasommen over de brug komt.'"

Lees verder bij het fd.

Versatel maakte vorige week bekend dat ze aan het eind van 2005 100.000 abonnee's willen hebben. Eind 2008 moeten dat er 500.000 zijn. Details over prijzen en aanbod (zenders) wilde Versatel toen nog niet geven, blijkbaar lopen die gesprekken nog niet lekker.