digitale kabeltelevisie

« RSS Feed beschikbaar Samenwerking Satama en Stoneroos »UPC cijfers, Cinenova stopt bij UPC?

14 maart 2005

logo upcIn Planet Multimedia een verhaal over de jaarcijfers van UGC, het moederbedrijf van UPC; ondanks dat in Nederland volgens topman Malone 'de marges torenhoog zijn' heeft het hele bedrijf vorig jaar 382 miljoen dollar verlies geleden.

"In Nederland telde UPC eind 2004 ruim 397.000 internetklanten, bijna 57.000 belklanten en een kleine 2,3 miljoen kabel-tv abonnees, waarvan 56.000 met een digitaal pakket."

Een zin in het bericht is niet direct duidelijk; "Het resultaat van het afgelopen kwartaal is negatief beïnvloed door de voorzieningen die UnitedGlobalCom (UGC) moest treffen vanwege een aflopend programmacontract met UPC in Nederland. Die voorzieningen kostten 22 miljoen. "

In het volledige bericht bij United Global. Daar staat; "And, excluding approximately $22 million of fourth quarter costs associated with the termination and settlement of a Dutch programming contract (MovieCo)"

MovieCo is een samenwerking van Sony en Disney, en is de eigenaar van Cinenova.

Daarmee wordt het bericht op het chelloo underground forum ook wel geloofwaardig, UPC zou gaan stoppen met doorgifte Cinenova; Uit een email die iemand van UPC heeft ontvangen;

"Per 17 mei a.s. wordt de overeenkomst met CineNova beeindigd en stoppen we met de doorgifte van CineNova vanaf deze datum. Vanaf 8 maart stoppen we met de verkoop van CineNova. We bieden vanaf 1 april een uitstekend alternatief via Canal+."

En als we dan nog even verder googelen komen we bij een oud bericht op Dutchmedia over Cinenova en Multikabel;

"Over CineNova (Europe MovieCo Partners Ltd) meldt Primacom dat de overeenkomst die in februari 2000 werd afgesloten op 31 december 2005 kan worden beindigd indien minder dan 100.0000 abonnees in het 'relevante distributiegebied' bereikt zijn. Zoals bekend dienen kabelexploitanten die CineNova doorgeven een minimumperentage aan abonnees te betalen voor het mogen aanbieden van de filmzender."

Multikabel heeft al aangekondigd dat ze Canal+ vanaf het voorjaar in het digitale pakket gaat opnemen. En 100.000 abonnees op Cinenova zal Multikabel ook niet hebben. Volgens de laats bekende cijfers had Multikabel eind 2003 totaal 5963 digitale kabel-tv abonnees. Het lijkt er op dat CineNova zijn langste tijd heeft gehad...