digitale kabeltelevisie

« Samenwerking Satama en Stoneroos Gratis decoder bij UPC. (update) »UPC (Voetbalkanaal) behoudt livebeelden Champions League

16 maart 2005

voetbalkanaalVia Planet Multimedia;

"Op het digitale voetbalkanaal van UPC zijn tot medio 2009 alle wedstrijden in de Champions League live te zien. Het Nederlandse kabelbedrijf heeft de uitzendrechten verworven voor de nieuwe periode van 2006 tot 2009. Het huidige contract van UPC met de UEFA loopt door tot medio 2006."

Het voetbalkanaal kan nu maximaal 8 wedstrijden tegelijk live uitzenden. Alleen dat heeft wat beperkingen; bij Casema is er nog te weinig capaciteit op het netwerk, en wordt tijdens meerdere livewedstrijden de digitale doorgifte van o.a. BBC en ARD uitgeschakeld. Bij TV Home worden alleen Voetbalkanaal 1 t/m 3 doorgegeven. De meeste wedstrijden worden dan tweetalig uitgezonden, maar daar is niet altijd een Nederlands commentaar bij. Als er dan een Russische ploeg tegen een Turkse ploeg speelt zijn dat de twee beschikbare talen...

Bij UPC kost het voetbalkanaal nu € 10,- per maand, bij de andere kabelbedrijven is het nog onderdeel van het betaalde uitgebreide pakket.

"De verkoop van de uitzendrechten voor het open net in Nederland zijn de tweede biedronde ingegaan. Voor 1 april moeten de diverse kandidaten, waaronder de huidige rechtenbezitter NOS, hebben gereageerd. Daarna beslist de UEFA welke zendgemachtigde van 2006 tot medio 2009 de beelden van de Champions League mag aanbieden aan het grote publiek."