digitale kabeltelevisie

« SBS presenteert drie digitale tv-zenders Philips Decoder DCR-2001 komt niet op de markt »Wanadoo begint ook TV via ADSL

10 maart 2005

wanadooUit Planet Multimedia;

"Wanadoo Nederland sluit aan in de rij met internetproviders die IP-TV aankondigen. Het dochterbedrijf van France Telecom zegt 'in de tweede helft van 2005' te beginnen met televisie via ADSL."

"Daarmee sluit ze aan in de rij achter KPN en Versatel. Versatel is de werving voor televisieklanten al begonnen en rolt in snel tempo landelijk een nieuw en sneller ADSL-netwerk uit. In augustus 2005 wil ze live televisie via ADSL gaan bieden. KPN wil eenzelfde type ADSL-netwerk voor het einde van het jaar op orde hebben."

"Beide bedrijven gebruiken de zogeheten ADSL2 -technologie om via ADSL televisiebeelden uit te gaan zenden. Daarmee proberen ze kabelbedrijven de loef af te steken."

"Of en, zo ja, welke technische vernieuwingen Wanadoo door gaat voeren wil het bedrijf niet kwijt. De woordvoerster: 'Voor digitale televisie [volstaat] een gewone ADSL-verbinding met minimaal 4 megabit per seconde.'"

"De zogeheten Livebox speelt een centrale rol in Wanadoo's beleid om telefonie en televisie te leveren op de consumentenmarkt. De Livebox is een gestileerd modem dat ADSL-, televisie- en telefoniesignalen in een huishouden kan verspreiden."

"Wanadoo wil behalve live televisie ook on demand televisie gaan bieden, een soort digitale videotheek. Versatel is bezig met de installatie van Samsung- servers die vergelijkbare videotheekdiensten mogelijk maken. KPN wil rond de jaarwisseling 2005/2006 met soortgelijke diensten beginnen."

Lees verder bij Planet.