digitale kabeltelevisie

« UPC gedeeltelijk naar Irdeto Plannen UPC voor digitale televisie uitgelekt »In Limburg minder digitale abonnees

04 april 2005

tv home logoUit Dagblad de Limburger;

"Het aantal Limburgse abonnees op digitale televisie van Essent (TV Home) is in de eerste drie maanden van dit jaar met ruim 40 procent gestegen. Deze stijging is wat minder dan in andere delen van het verspreidingsgebied van Essent."

"Van de 365.087 kabelaansluitingen in Limburg zijn eind maart 10.154 digitaal. Dit betekent een stijging van 40 procent ten opzichte van 1 januari dit jaar, toen ruim 7.000 Limburgers digitale tv hadden. Volgens Essent-woordvoerder J.Bakker is het daarom onwaarschijnlijk dat de stijging is veroorzaakt door het verdwijnen van RTL + van de kabel. 'Het gaat overal in Nederland hard met digitale televisie, maar in Limburg wat minder. In Noord-Brabant en Overijssel bijvoorbeeld is de stijging ruim 50 procent. Daar hebben we het zenderaanbod niet veranderd.'"

"Volgens Bakker blijft ook de penetratie (het aandeel digitale abonnees in het totale aantal kabelaansluitingen) in Limburg achter. In deze provincie is dat aandeel 2,75 procent, terwijl Drenthe bijna 5 procent scoort."