digitale kabeltelevisie

« Digi-tv UPC ontketent reclamestrijd Teleac/NOT en RVU werken aan educatief themakanaal »Prijs voetbal versatel

15 april 2005

versatel logoUit het Het Financieele Dagblad;

"Versatel handhaaft zijn eerder gestelde doelstellingen voor het aantal video-abonnees. Het bedrijf wil eind-2005 meer dan 100.000 abonnees. In augustus 2008, wanneer de voetballicentie afloopt, wil het bedrijf meer dan 500.000 abonnees op de videodiensten."

"Dat maakte Versatel vrijdag bekend bij de introductie van een abonnement voor alle live Eredivisie voetbalwedstrijden op televisie. Het abonnement is vanaf augustus beschikbaar voor euro 39,95, in combinatie met een ADSL-2 abonnement."

"Het is volgens Versatel voor het eerst dat abonnees in Nederland kunnen surfen op het internet via de computer en tegelijkertijd kunnen kijken naar live voetbal op tv via een breedband ADSL-2 verbinding."

Volgens de site van Versatel is dit een aanbieding, geldig tot 1 juni. Op de voorwaardenpagina staat ook "De genoemde snelheid is de ADSL-snelheid. Deze is niet direct gelijk aan de snelheid waarmee gebruik kan worden gemaakt van het internet; bij gelijktijdig gebruik van meerdere diensten (bijvoorbeeld voetbal kijken en downloaden), kan de Internet-snelheid tijdelijk afnemen." (De persoon die die pagina ontworpen heeft moet onmiddelijk ontslagen worden, want in firefox is die bijna niet te lezen.)

Bij Planet Multimedia; "Vanaf de zomer zal Versatel alle wedstrijden van de clubs uit de Eredivisie uitzenden. Live kijken is gratis voor wie een abonnement heeft. Een wedstrijd achteraf opvragen en bekijken, kost één euro per wedstrijd."

"Het digitale modem van Samsung geeft de tv-kijker extra keuzeopties op zijn scherm. Via het menu kan hij reeds uitgezonden voetbalwedstrijden opvragen, maar ook actuele statistieken bij de wedstrijden bekijken."

"Schermafbeeldingen van het tv-menu zijn al uitgelekt, daaruit blijkt dat het ook mogelijk moet zijn om e-mail te controleren via televisie alsmede te 'videotelefoneren'."

Geen vermelding over beschikbaarheid van andere TV-zenders, dus deze aanbieding is (nog) geen alternatief voor kabel, satelliet of antenne.

Update 18-4-2005

In het FD (registratie verplicht);

"Verder kiest Versatel voor een eenvoudige combinatie van internettoegang en voetbal. Telefonie en andere televisiezenders volgen in een later stadium, waarschijnlijk eind dit jaar. Alles is erop gericht om de belofte om live-voetbal via internet uit te zenden waar te maken. 'Wij willen niet wat UPC in de begindagen overkwam', zegt Raithatha. 'Het moet vanaf dag één werken.' Voor de installatie van modem en decoder komt een installateur aan huis."

"Versatel gebruikt de supersnelle internetverbinding als basis. Voetbal is de eerste dienst die via het nieuwe netwerk wordt verspreid. Daarna wil het telecombedrijf films, televisie op aanvraag, telefonie, videovergaderingen en telewerken gaan introduceren. Deze diensten worden 'trapsgewijs op de basisdienst gestapeld'."

"'We vragen de klant nu om over te stappen van adsl-leverancier', zegt Raithatha. 'Daarbij hebben we met de combinatie van het voetbal een unieke propositie. We begrijpen het als de consument eerst wil wachten op een totaalaanbod van internet, tv en telefoon. Daar komen we later mee.'"

"Versatel is nog in onderhandeling met aanbieders van televisie zoals RTL en SBS over doorgifte van de kanalen. Het is niet Raithatha’s bedoeling om een pakket van twintig zenders aan te bieden en op prijs te concurreren met kabelaars. Hij wil ook deze zenders gebruiken voor televisie op aanvraag."

"Versatel kan 70% van de Nederlandse huishoudens bereiken met zijn netwerk. Raithatha wil niet zeggen of Versatel met regionale kabelbedrijven in gesprek is om via hun netwerk de ontbrekende 30% te bereiken."