digitale kabeltelevisie

« Prijs voetbal versatel UPC verkleint analoog aanbod haarlem »Teleac/NOT en RVU werken aan educatief themakanaal

15 april 2005

Uit De Portfolio van Stoneroos;

"Teleac/NOT en RVU willen in 2005 een educatief themakanaal introduceren. Stoneroos is gevraagd om de interne werkgroep die vooronderzoek naar een dergelijk kanaal heeft gedaan te ondersteunen bij het opstellen van een businessplan. Stoneroos heeft hierna een concept voor een educatief themakanaal bedacht: Nederland E. Nederland E bestaat uit 5 verschillende kanalen. Een TV-portal 'kanaal 100' en 4 doelgroepzenders. Kijkers vinden via de TV-portal hun weg naar programma's over leren, opvoeden, vrije tijd en werk. Doel van het concept is het creëren van één centrale plaats voor alle educatieve programma's die via themakanalen worden uitgezonden en het claimen van vier duidelijke thema's die verschillende doelgroepen kunnen aanspreken. Deze worden via 'kanaal 100' allemaal verzameld op één plek."

Ik kwam eigenlijk op deze pagina vanwege de berichtgeving van het ANP via Planet dat Stoneroos prijzen had gewonnen voor "De internetpagina van het NCRV-televisieprogramma C-Majeur". Het ging echter om een interactieve versie van C-Majeur. Dat is wel wat anders dan een internetpagina maken bij een TV-programma.