digitale kabeltelevisie

« Multikabel bouwt eigen kopstation Software update voor Nokia beschikbaar »Deltakabel begint met digitale TV

29 mei 2005

delta kabelUit de PZC (registratie verplicht);

"Digitale televisie volgt na de zomer. Hoewel dat wordt verzorgd door moederbedrijf Delta, speelt Zeelandnet daarin wel een rol. Het gaat in eerste instantie om het doorgeven van de huidige plus een aantal extra zenders in digitale kwaliteit. Zeelandnet zoekt daarvoor samenwerking met Essent, Casema en Multikabel. Mensen kunnen dus kiezen tussen analoog of digitaal. Maar al snel wil Delta digitale pakketten samenstellen. 'In het basispakket zitten alle zenders die mensen nu ook kunnen ontvangen. Dus het is niet zo dat mensen extra pakketten moeten kopen.' Om het signaal te kunnen ontvangen moeten mensen een kastje (set-top box) en smartcard kopen. 'Voor elke televisie apart moet zo’n kastje worden gekocht. Maar we bekijken of we een aanbieding kunnen doen'"

Delta kabel is het vijfde (in aantal abonnees) kabelbedrijf in Nederland met 151.760 abonnees volgens de VECAI.

Dit is van de grote kabelbedrijven de laatste die besluit tot invoering van digitale TV. De aansluiting bij Essent, Casema en Multikabel zal wel bestaan uit de gebruikte decoders (Irdeto standaard) en het retail model (zelf decoder kopen i.p.v. huren).

(Met dank aan R. van Straalen voor de tip.)