digitale kabeltelevisie

« Samsung levert digitale ontvangers voor CAIW RNN7 wil landelijk via digitaal »Kabelaars beginnen voorzichtig met tripple play

04 mei 2005

Uit Planet Multimedia;

"Kabelbedrijf Casema komt vanaf 16 juni met een traag internetabonnement van 80Kb/s zonder datalimiet, inclusief bellen voor 15 euro per maand."

"Volgens Casema zijn er tal van gezinnen die nog internetten via een inbelmodem, die zouden voldoende hebben aan deze bandbreedte. De kabelaar presenteert de dienst als een telefonie-abonnement met gratis internettoegang."

"Als de klant daar nog digitale en analoge radio en televisie bij wil, dan wordt de prijs 30 euro per maand."

Dit is de eerst keer dat ik hoor dat je bij een kabelbedrijf internet kunt afnemen zonder dat je ook meteen gedwongen ook TV moet afnemen. Benieuwd hoe dat moet werken.

En de collegaas volgen snel, ook uit Planet Multimedia;

"Ook de Noordhollandse kabelaar Multikabel komt met aanbod van één pakket voor de digitale omroep, internet en telefonie."

"Onder de naam 'Entree Bundel' komt dit alles-in-één pakket op de markt in de gebieden waar Multikabel actief is."

"Het 'triple play'-aanbod met analoge/digitale televisie, een vaste internetverbinding en het abonnement voor telefonie kost 39 euro per maand."

"'Huishoudens die nu overstappen van hun huidige KPN-aansluiting naar een Multikabel-abonnement ontvangen bovendien gratis een digitale ontvanger", aldus Multikabel."

"Net als Casema houdt Multikabel de internettoegang smal in dit pakket: 128 Kb/s downloadsnelheid."