digitale kabeltelevisie

« Cinenova stopt distributie via digitale kabel Toezichthouder Opta verdenkt kabelaars »Overname Multikabel loopt vast

17 mei 2005

multikabel logoIn Het Financieele Dagblad (registratie verplicht) nieuws over de geplande verkoop van Multikabel;

"De overname van het Nederlandse kabelbedrijf Multikabel zit in een impasse. De Duitse eigenaar Primacom heeft een overeenkomst met een Amerikaanse investeerder, maar een schuldeiser ligt dwars."

"Bronnen die van de onderhandelingen op de hoogte zijn, stellen dat de Amerikaanse investeringsmaatschappij Warburg Pincus het Noord-Hollandse kabelbedrijf wil overnemen. Primacom stelt in zijn onlangs gepubliceerde jaarverslag dat 'een geïnteresseerde partij' een bedrag van 'ruim boven euro 500 mln' wil neertellen voor Multikabel."

"Het in Alkmaar gevestigde Multikabel, dat 315.000 klanten telt, staat al langer in de etalage. Vorig jaar leek de onderneming te worden verkocht aan UPC voor euro 430 mln, maar die overname ketste af. Onlangs kwam Warburg Pincus in beeld. Multikabel zet jaarlijks euro 89 mln om en is volgens eigen zeggen zeer winstgevend."

Alweer een kabelbedrijf dat zeer winstgevend is... Het genoemde verkoopbedrag blijkt uit te komen op ruim 1500 euro per klant, en dat moet allemaal weer terugverdient worden...