digitale kabeltelevisie

« Software update voor Nokia beschikbaar Versatel: ook voetbal via betaal-tv »Leveranciers UPC Digital

01 juni 2005

logo upcUit Planet Multimedia;

"Thomson, Pace, Scientific-Atlanta, Philips en Kudelski zijn gekozen tot leveranciers van UPC Digital in Nederland."

"Eind 2005 begint UPC met het gratis verstrekken van set-top boxen aan haar Nederlandse abonnees. Dat kost 300 miljoen euro. 'De hele operatie vergt naar schatting anderhalf tot twee jaar. Het is bedoeld om de kip-ei situatie met digitale tv in Nederland te doorbreken: als iedereen een decoder heeft komt ook de digitale programmering op gang', aldus de woordvoerder van UPC."

"Thomson in Frankrijk, Pace in Engeland, Scientific-Atlanta in de VS en Philips in Nederland leveren de hardware, de boxen. Ze moeten daarop Open TV besturing installeren. UPC is immers eigenaar van Open TV en hanteert dat als standaard voor de 'middleware'. De boxen bevatten ook het Euro-DOCSIS 2.0 kabelmodem."

"Kudelski in Zwitserland levert Nagravision, de conditional access systemen, dat wil zeggen de beveiligde toegang en digitale rechten. Daarmee heeft UPC de mogelijkheid om de afname van zenders te factureren."

Bij Thomson staat in de pressrelease dat de 'DCI5000 generation of set top boxes' gebruikt zal worden. Dat type ontbreekt natuurlijk op de site, maar de DCI 5200 zal er wel erg op lijken.

En Pace Micro heeft het in hun persbericht over de DC621 die natuurlijk ook niet op hun site staat. Maar wel de DC620.

Dutchmedia weet in haar e-zine te melden dat Rotterdam in september/oktober als eerste aan de beurt zal zijn; "UPC mikt er op volgens de informatie die DutchMedia heeft verkregen om relatief snel (mogelijk na een kwartaal na de afgifte van de digitale kabelontvangers) het analoge aanbod te verkleinen naar circa 22 zenders."