digitale kabeltelevisie

« Divitel levert Delta digitale televisie systeem Software update voor Samsung beschikbaar »



Vecai reageert op OPTA

09 juni 2005

In het Vecai journaal dit bericht;

"'"Maatregelen OPTA tegen kabelbedrijven onjuist getimed'"

""OPTA heeft maatregelen aangekondigd tegen de kabelbedrijven. Een daarvan is tariefregulering vooraf. Het Financieele Dagblad schrijft dat OPTA wil ingrijpen op een moment dat veel nieuwe concurrenten de Nederlandse markt betreden. Verkeerde timing dus, aldus de krant. Voor de consument is het beter als er zoveel mogelijk concurrentie is. Onnodige juridisering zou de marktdynamiek alleen maar frustreren. De toezichthouder houdt volgens de krant geen rekening met nieuwe vormen van concurrentie voor de kabelbedrijven, zoals TV over ADSL en Video on Demand. Terwijl NMa concludeert dat het omroeplandschap sterk aan het veranderen is, baseert OPTA zich alleen op historische gegevens en constateert vervolgens dat er in de komende jaren problemen zouden kunnen ontstaan. Daar wil zij vooraf regels op loslaten."

""http://www.fd.nl
Bron: Het Financieele Dagblad, 9 juni 2005
"

Ook op de Vecai site een PDF van dit bericht.

Het lijkt dat het FD in het voordeel van de kabelaars positie heeft gekozen. Alleen als je kijkt wie het bericht heeft geschreven; Rob van Esch. In kleine lettertjes onderaan; 'Rob van Esch is directeur van kabelbranchevereniging vecai'.

Leuk, eerst een ingezonden brief naar een krant sturen, en als die geplaatst wordt beweren dat die krant het met jou eens is....