digitale kabeltelevisie

« Gesprek TV Home Achttien procent managers kijkt digitaal tv »Kamervragen over digitale kabel tv

05 juli 2005

logo caiwayUit Planet Multimedia;

"De SP vreest dat digitalisering van de tv-kabel de prijzen stiekem omhoog jaagt. CaiW ontkent dat."

"Arda Gerkens van de SP heeft aan minister Laurens Jan Brinkhorst van Economische Zaken gevraagd (PDF) hoe het zit met de kabeltarieven en digitalisering."

"Ze doet dat vanwege het nieuwe aanbod van Caiway (CaiW), voorheen Cai Westland. Die snijdt danig in het analoge pakket en probeert kijkers mede daarmee naar digitaal te krijgen. BBC, ARD en nog eens 17 zenders verdwijnen uit het analoge pakket."

"Gerkens meent dat het verkleinen van het analoge aanbod in feite neerkomt op een prijsverhoging en dat de kabelaars daar toestemming voor moeten vragen bij gemeenten. Zo niet, dan komen ze in conflict met afspraken die met gemeenten zijn gemaakt. Ze wil dat Caiway haar beslissing alsnog ongedaan maakt en dat EZ gaat toezien op de prijzen voor analoge pakketten."

Waarom de SP juist CaiW als onderwerp van de vragen kiest is mij niet helemaal duidelijk, misschien omdat ze de eerste zijn de echt het analoge pakket gaan verkleinen. Maar ook UPC heeft al aangekondigd dat ze dat snel na invoering van digitale Tv willen gaan doen.

Verder heeft CaiW naar verhouding nog lage tarieven, en stelt ze een decoder gratis ter beschikking.

Lees verder bij Planet Multimedia