digitale kabeltelevisie

« Vermindering analoge kanalen UPC en CAIW Brinkhorst: uitschakelen analoog is geen verkapte prijsverhoging »Ik wil digitale televisie

22 augustus 2005

digitale kabeltelevisieToen ik bij Google zocht op 'kpntv' kwam ik deze link tegen; http://www.ikwildigitaletelevisie.nl/content/faq.aspx. Eerste wat ik dacht was; "nog een vergelijkings-site" Maar op de site blijkt het over digitale televisie via de kabel te gaan, een onderwerp dat mijn interesse wel heeft.

Het blijkt om een algemene site te gaan van de kabelbedrijven, en dat is ook wel duidelijk als je kijkt naar de contact-info; de vecai.

Veel algemene informatie voor de consument, met uitleg over wat digitale televisie is, en wat de voordelen zijn. Duidelijk gericht op de consument.

Alleen dan een beetje jammer van de lijst met publicaties, die is duidelijk gericht op professionals die geen probleem hebben met het betalen van honderden euro's voor een onderzoeksrapportje. Dat klopt dan weer niet met een consumentensite.

Verder worden dingen geroepen als; "In de nabije toekomst doen we via de afstandbediening op een actieve manier mee aan allerlei televisieprogramma's." en "Verder is het mogelijk om via de decoder een film te bestellen." Dat zijn juist de opties waar alle kabelaars behalve UPC (voorlopig?) afscheid van genomen hebben. Maar de UPC-gerichtheid blijkt ook uit de demonstratie-pagina die nog niet helemaal af lijkt;"[Een filmpje dat laat zien hoe de decoder wordt aangesloten en hoe dtv er uit ziet (EPG); UPC gevraagd]"