digitale kabeltelevisie

« Cijfers enzo Big Brother weer op digitale kabel? »Talpa wacht met themakanalen

15 augustus 2005

In NRC Handelsblad (registratie verplicht) een interview met John de Mol, die antwoord geeft op de vraag wanneer hij komt met digitale themakanalen;

"Over drie tot vijf jaar. Dat had veel eerder gekund. Dat ik dit niet zelf in de hand heb, is wel een kleine frustratie voor mij. Ik denk: kabelaars, steek nou eens je nek uit en zet bij iedereen zo'n kastje [decoder, red.] neer, zodat themakanalen kunnen worden ontvangen. Het is een kip-eiprobleem. Als het eenmaal kan, denk ik allereerst aan een kanaal met 24 uur en zeven dagen per week sport. Niet direct premium sport, maar sporten die je nu weinig te zien krijgt, terwijl honderdduizenden mensen erin geinteresseerd zijn. Maar ik volg ook de start van een gay kanaal in de VS met grote belangstelling. Dat is een omvangrijke doelgroep. Uiteindelijk is alles mogelijk, ook een fietsenmakerskanaal."

Voor de rest van het onvermijdelijke Talpa-geneuzel zie de NRC.