digitale kabeltelevisie

« Omruil Sagem voor Samsung bij Casema Tot 50 nieuwe tv-zenders voor eind 2006 »CAI Harderwijk verrast door problemen digitaal

18 oktober 2005

CAI HarderwijkOmroep Gelderland meldt dat CAI Harderwijk onaangenaam verrast is door de problemen met de invoering van digitale televisie. Daarom heeft het een paginagrote advertentie geplaatst, helaas meldt het bericht niet in welke krant die advertentie staat.

"Het bestuur en de directie zeggen dat ze hebben onderschat hoe moeilijk veel mensen het vinden om het digitale kastje op hun tv aan te sluiten. Harderwijk ging vorige week over op digitale televisie. Vooral ouderen hadden geen idee hoe het werkte. Ook het instellen van de analoge zenders zorgde voor problemen. De CAI heeft deze frequenties gewijzigd. In de krant legt de CAI het nog een keertje uit."

Lees teletextbericht (pop up) (Via mediamagazine)

Overigens, in zijn 'weblog' probeert VECAI voorzitter Rob van Esch de problemen te bagataliseren. Zo zouden de problemen met de analoge kanalen die naar de S-band verplaatst zijn erg meevallen; "Op televisies van meer dan twintig jaar oud, is dat deel van de ruimte niet altijd aanwezig." Verder zouden de problemen voornamelijk te wijten zijn aan de interne installatie van een bejaardentehuis.

Update 19-10-2005

In de Stentor (registratie verplicht) staat dat de advertentie in de huis-aan-huis bladen komt. "Voor de meeste abonnees waren de handleiding en instructies duidelijk. Het aansluiten en instellen ging probleemloos. Toch vinden bestuur en directie van de CAI Harderwijk dat zij hebben onderschat dat voor een vrij grote groep van vooral oudere abonnees het aansluiten en installeren van 'het kastje' blijkbaar te ingewikkeld is."

"Omroep Gelderland en Omroep Flevoland zijn nog niet digitaal te ontvangen. Maar daar wordt aan gewerkt, aldus directeur J. Mook."