digitale kabeltelevisie

« Multikabel verkocht Caiway: 20% betaalt voor extra zenders »Caiway; analoog is extra service

07 oktober 2005

logo caiwayCaiway heeft gereageerd op de brief die het gemeenteraad van Maassluis heeft gestuurd, met daarin het verzoek het analoge pakket weer terug te brengen op 44 zenders (is nu 24).

"De 24 zenders die CAIW momenteel analoog doorgeeft, moet tv-kijkend Maassluis zien als een extra service ten behoeve van extra toestellen in een huishouden. Dit schrijft de Naaldwijkse kabelaar in reactie op de boze brief die de Maassluise gemeenteraad vorige week stuurde. 'Er is dus geen sprake van halvering maar zelfs van uitbreiding van het programma-aanbod in het basispakket bij gelijkblijvend abonnementstarief,' stelt CAIW-directeur Aart Verbree over de 48 digitale en 24 analoge zenders."

"Dat tv-kijkers die geen decoder bestelden (volgens CAIW gaat het om 3243 van de 12.755 particuliere abonnees), gedupeerd zijn omdat ze sinds begin vorige maand een aantal zenders missen, betwist CAIW. De abonnees hadden genoeg tijd om de decoder (voor tien euro bezorgkosten) te bestellen, meent men. Bovendien zegt Verbree niet de indruk te hebben dat veel klanten ontevreden zijn omdat ze bijvoorbeeld over een oud toestel beschikken. Voor het aansluiten van de decoder op sommige oude tv's zijn extra aan te schaffen kabels nodig en is het analoge aanbod nog lager dan 24."

"De gemeenteraad vroeg in haar brief om het terugbrengen van het analoge pakket naar het oorspronkelijke aanbod van 44 zenders. Dat is onmogelijk, stelt CAIW nu. 'De vervallen analoge capaciteit is en wordt ingezet ten behoeve van nieuwe digitale programmadistributie,' aldus Verbree die tenslotte een delegatie uit de gemeenteraad uitnodigt op zijn bedrijf in Naaldwijk. Daar wil hij hen informeren over 'de ontwikkeling op kabelgebied'. De raad wil graag in gesprek met Verbree maar dan wel op het stadhuis in Maassluis. 'De CAIW geeft namelijk geen antwoord op onze vraag,' stelt VVD'er Bart Sio die gepikeerd is over de redenering dat tv-kijkers blij moeten zijn met de 24 extra tv-zenders."

Lekker volwassen, ruzie maken over de plaats waar je wilt ruzie maken...
Via AD.nl