digitale kabeltelevisie

« Philips met UPC in HDTV 3000 abonnees Delta digitaal »Nieuwe zenders Casema TVD

11 oktober 2005

casema logoBij Dutchmedia nieuws over de zenders uitbreiding bij Casema, die 17 oktober zou plaats gaan vinden;

"Welingelichte Casema-kringen melden dat het gaat om o.a. de sportzender NASN (North American Sports Network), ESPN Classic Sport, MGM Movie Channel, Sailing Channel, BBC 3, BBC 4 en Avro Dier & Natuur (alleen voor AVRO leden). Laatstgenoemd kanaal zal mogelijk nog niet op 17 oktober van start gaan. Ook zal Casema het radio-aanbod via TVD uitbreiden naar 53 kanalen. De meeste kanalen zullen in het zogeheten 'pluspakket' worden aangeboden. Helaas is er vooralsnog weinig capaciteit voor verdere uitbreiding; in december zal nog het Indonesische Garuda TV volgen en mogelijk bij de start zal waarschijnlijk ook het evangelische kanaal Family 7 worden toegevoegd."

Verder is Casema er blijkbaar ook nog niet helemaal uit hoe ze om moet gaan met de abonnees die nu nog een Sagem gebruiken; "Overigens is het nog onduidelijk of de oude (trouwe) Sagem-klanten ook de nieuwe kanalen kunnen ontvangen, aangezien het voornemen - volgens welingelichte kring - is om alleen de Irdeto2-klanten van de uitbreiding te laten profiteren. Over enige maanden is het de bedoeling dat de Sagem-klanten een aanbod wordt gedaan om hun ontvangers om te ruilen voor Irdeto2-ontvangers. (al deze informatie is uiteraard onder voorbehoud)"

Op UPC na zijn alle andere kabelbedrijven al helemaal gestopt met de Sagem decoders. Bij UPC is in ieder geval het migratietraject al duidelijk, daar gaat iedereen naar dezelfde decoder (de mediabox).

Via Dutchmedia.