digitale kabeltelevisie

« NMa: kabelprijzen niet 'buitensporig excessief' HDTV; kijken naar leeg scherm? »Tarieven UPC digitaal bekend

13 oktober 2005

logo upcUPC heeft de prijzen bekend gemaakt voor digitale televisie voor 2006. UPC Digital TV gaat 17,99 euro per maand kosten. Dit basisaanbod omvat ruim 40 digitale tv-kanalen plus een UPC MediaBox (decoder). Daarbij behouden klanten het huidige analoge aanbod vangemiddeld 30 kanalen, waardoor ook op de overige tv's in huis gekeken kan worden. Dat is dus 2,46 euro per maand meer dan het huidige analoge tarief van 15,53. Zie dat als decoderhuur.

Voor 19,99 euro krijgt de klant de beschikking over ruim 70 digitale tv- kanalen. Klanten krijgen in 2006 gedurende 6 maanden een introductiekorting op het basisaanbod van UPC Digital TV, waarbij klanten slechts het analoge tarief betalen.

Het analoge standaardpakket blijft in 2006 hetzelfde kosten, 'behoudens een reguliere inflatiecorrectie', terwijl de andere kabelbedrijven hun tarieven bevroren hebben.

Brinkhorst

Het lijkt er op dat Minister Brinkhorst en UPC weer vriendjes zijn na de eerdere sterke uitspraken; Minister Brinkhorst van Economische Zaken zegt; '"UPC geeft met haar plannen voor digitale tv een impuls aan digitalisering van de kabel. Digitale televisie is een innovatieve manier van tv kijken die onmiskenbaar de toekomst zal gaan bepalen. Ik vind het een goede ontwikkeling dat met UPC nu de meeste kabelbedrijven in Nederland innovatief ondernemerschap tonen. Met behoud van keuze voor de consument of hij wel of geen gebruik wil maken van de nieuwe digitale technologie."

Via ANP Pers Support