digitale kabeltelevisie

« Brinkhorst gaat meer duidelijkheid geven OPTA krijgt zeggenschap over hele kabeltarief »VVD tegen AVRO kanaal

04 oktober 2005

avro logo"VVD-tweedekamerlid Fadime Örgü wil dat niemand mag worden uitgesloten van digitale themakanalen die publieke omroepen ontwikkelen. Dit stelde het kamerlid in reactie op de aankondiging van de AVRO dat het themakanaal AVRO Dier & Natuur TV later deze maand exclusief voor AVRO-leden in het Casemagebied voor digitale AVRO/Casema-abonnees beschikbaar zal worden gesteld. Overigens stelde een woordvoerder van de Raad van Bestuur van de NOS dat deze AVRO-activiteiten als verenigingsactiviteiten worden gezien en deze geen zeggenschap heeft daarover."

"Volgens Örgü mogen met gemeenschapsgeld gemaakte en verworven beelden niet alleen voor leden van een omroepvereniging beschikbaar worden gesteld. De VVD-mediawoordvoerster heeft media-staatssecretaris daarover om opheldering gevraagd."

"De bedoeling is dat AVRO Dier en Natuur TV vanaf medio oktober voor AVRO-leden in het Casema-gebied via het digitale Casema-platform te zien is. Andere grote kabelaars zoals UPC en Essent Kabelcom staan niet afwijzend tegenover het voor een beperkt deel van hun abonnees uitzenden van een digitaal kanaal van een publieke omroep."

Lees verder bij Dutchmedia.