digitale kabeltelevisie

« Tien themakanalen publieke omroep UPC: 52.500 digitale kijkers »Canal+ wordt Sport1 en Film1

07 november 2005

canal plus logoIn het eerste kwartaal van 2006 zal de naam Canal+ vervangen worden door Film1 en Sport1. Het aanbod van wat nu Canal+ en Sportkanaal heet zal verdeeld worden over vier (nu drie) filmkanalen, en "een geheel aan sport gewijd kanaal ... met zeven aanvullende windows."

sport1In het verleden werden de namen Sport1 en Film1 al gebruikt voor themakanalen van UPC. Beide zijn onderdeel geweest van het zenderpakket van Mr.Zap, maar gestopt door gebrek aan belangstelling. De logo’s bij dit artikel komen uit de oude periode, want "chellomedia werkt momenteel aan de nieuwe logo’s en branding voor zowel Film1 als voor Sport1.".

film1Voor de geschiedenis is Chellomedia blijkbaar niet bang; "Uit een aantal namen, die werden getest in de Nederlandse markt, kwamen Film1 en Sport1 duidelijk als favoriet uit de bus. Volgens de respondenten geven deze namen de kern van het premium aanbod van CANAL+ het beste weer" Misschien dat ze daar nog eens over willen nadenken, bij de lancering van het originele Film1 in 1999 zei het NRC over Film1; "oude Hollywood-films waarvoor u in de jaren zeventig terecht niet naar de bioscoop bent gegaan"

Bron: persbericht Canal+