digitale kabeltelevisie

« Ook zo anti-decoder? Opta stevent af op conflict met EC »Consumentenbond in clinch met UPC

22 november 2005

logo upcKabelmaatschappij UPC gaat vanaf januari alle abonnees toch ongevraagd een decoder leveren waarmee digitale tv kan worden bekeken. Het eerste half jaar kan daarmee gratis digitale televisie gekeken worden. De Consumentenbond is hierover ontstemd. Dat meldt Trouw.

Volgens UPC zijn klanten niet verplicht de decoder te accepteren. "Als je de decoder houdt, kun je hem een half jaar gratis testen. Stuur je het kastje dan niet terug, dan gaan we ervan uit dat je digitale tv wenst en ga je het duurdere abonnement betalen."

De consumentbond heeft geƫist dat "de kabelaar mensen vooraf goed informeert, ook bij het aanbieden van de decoder, en dat consumenten na afloop van het jaar actief moeten kiezen voor het abonnement. Mochten zij niet verder willen gaan met digitale televisie, dan zal UPC de decoder kosteloos weer moeten terugnemen. UPC heeft inmiddels toegezegd de eisen van de Consumentenbond in te willigen."

Toch noemt de Consumentenbond noemt de werkwijze opdringerig. Zie ook bericht bij de consumentbond

Bron; Trouw (niet online) via Essent Kabelcom