digitale kabeltelevisie

« UPC: 52.500 digitale kijkers Cai Harderwijk tevreden over omschakeling »Einde conflict Veendam en Essent

15 november 2005

tv home logoDe Stichting Kabelnet Veendam (SKV) heeft in een brief aan Essent laten weten dat het zich aan het contract met Essent zal houden. Een jaar geleden kwamen de SKV en Essent tot overeenstemming over het doorgeven van TV Home op het zelfstandige kabelnet van Veendam. In oktober onstond er een conflict, en wilde SKV het contract opzeggen. SKV beschuldigde Essent van wanbetaling, en Essent reageerde met een schadeclaim van ruim 100.000 euro wegens contrractbreuk. Dat conflict (en de rechtszaak) is nu uit de wereld.

"De stichting Kabelnet haalt dus alsnog bakzeil, zo blijkt uit een brief die maandag bij Essent is bezorgd. Daarin erkent het bestuur dat de overeenkomst met Essent niet rechtsgeldig is opgezegd. Voorzitter Tillema van de kabelstichting wil geen commentaar geven."

In Veendam kijken 600 mensen naar digitale kabeltelevisie. Veendam was al begonnen met een eigen digitaal kopstation te bouwen.

"Een woordvoerder van Essent liet weten dat het bedrijf alles in het werk zal stellen om het digitale signaal weer zo snel mogelijk door te geven aan de honderden Veendammers die door de actie van SKV gedupeerd raakten. "

Bron: RTV Noord en GIC