digitale kabeltelevisie

« Canal+ wordt Sport1 en Film1 Einde conflict Veendam en Essent »UPC: 52.500 digitale kijkers

11 november 2005

logo upcUit de kwartaalcijfers van Liberty Global (het moederbedrijf van UPC) blijkt dat aan het eind van het 3e kwartaal UPC 52.500 klanten voor digitale tv-kabeldiensten had, op een totaal van 2,195,500 analoge klanten. Eind van het 2e kwartaal waren er nog 54.500 digitale kijkers. UPC is bezig met 'digital for all' (D4A), het op grote schaal invoeren van digitale TV met nieuwe decoders . Daarom worden op dit moment bestaande klanten eerst voorzien van een nieuwe decoder, en worden weinig nieuwe klanten aangesloten.

Bij de cijfers over aantal analoge aansluitngen moet opgemerkt worden dat digitale klijkers niet meer meetellen bij de analoge klanten, ook al krijgen ze het analoge signaal nog wel.

"De operationele winst van Liberty (UPC) in Nederland daalde met 12 procent in het derde kwartaal van 2005, tot 88 miljoen euro. Over de eerste negen maanden samen bleef die operationele winst bijna gelijk, met 278 miljoen."

"Dit hoge winstcijfer betekent dat UPC op haar gewone activiteiten, aanbod van tv-kabel en internet en wat telefonie, hoge winsten behaalt. De marge is tot op heden in 2005 bijna 47 procent."

Lees verder bij: Planet Multimedia