digitale kabeltelevisie

« Essent dreigt digitale zenders kabelstichting Veendam te blokkeren Rekam gaat voorzichtig digitaal »Duitsland: commerciele zenders ook digitaal op kabel

26 december 2005

duitslandVanaf begin januari zullen op de duitste kabel ook de kanalen van de RTL groep digitaal doorgegeven gaan worden. Tot nu toe waren op de duitste kabel alleen de publieke omroepen (met diverse uitgebreide pakketten en themazenders) en enkele kleinere commerciƫle zenders te zien. De 'grote' commerciƫle omropen van RTL en Pro7sat1 ontbraken in het digitale aanbod, terwijl ze wel ongecodeerd via satelliet en DVB-T te ontvangen zijn. RTL heeft nu een overeenkomst gesloten met Kabel Deutschland.

"Hiermee komen de kanalen RTL Television, VOX, RTL 2, Super RTL en n-tv digitaal via de kabel. Daarnaast zijn RTL en KDG overeengekomen dat RTL ook nog themakanalen en abonnee-TV kanalen via de kabel kan verspreiden. De uitzendingen van de RTL zenders zullen gratis te ontvangen zijn, maar worden wel gecodeerd op de kabel. Hierdoor moeten klanten een kabeltuner kopen waarmee ook gecodeerde uitzendingen kunnen worden ontvangen. De bestaande analoge verspreiding zal tot minimaal einde 2009 voortduren. De Duitse publieke zenders zijn allemaal al digitaal beschikbaar via de kabel, maar dan ongecodeerd. "

Bron: broadbandtvnieuws