digitale kabeltelevisie

« Regionale zenders bij TV Home Edam-Volendam gaat digitaal »UPC doet onderzoek naar kijkwensen allochtonen

13 december 2005

logo upc"UPC Nederland onderzoekt de komende maanden naar welke zenders Nederlanders van Turkse, Marokkaanse en Kaapverdiaanse afkomst het liefst kijken. Op basis van het onderzoek wil UPC medio 2006 deze groepen een aanbod aan zenders kunnen doen dat nog beter aansluit op hun wensen. Het kabelbedrijf zal deze zenders aanbieden via UPC Digital TV."

"Het onderzoek wordt gehouden in samenwerking met zes woningcorporaties in Rotterdam, Hilversum, Alkmaar en Leeuwarden. Deze woningcorporaties hebben veel huurders met een Turkse, Marokkaanse en, vooral in Rotterdam, Kaapverdiaanse achtergrond. Het onderzoek wordt in opdracht van UPC en in overleg met de woningcorporaties verricht door onderzoeksbureau Ithaka. Ithaka zal een groot aantal interviews afnemen en tevens een internetpanel raadplegen. "

Ongetwijfeld zal een (niet expliciet genoemd) doel van de woningbouwverenigingen zijn om het aantal satellietschotels aan de diverse balkons te verminderen (of misschien wel te komen tot een compleet verbod), met als argument dat er een alternatief is. Een van de deelnemende woningbouwverenigingen is Woningbedrijf Rotterdam, en deze heeft al met succes een huurder gedwongen de schotel weg te halen omdat een Gemeenschappelijke Satelliet Ontvangst (GSO) een voldoende alternatief is volgens de rechter.

Bron: Persbericht UPC via ANP Pers Support