digitale kabeltelevisie

« TV Home 100.000 abonnees Samsung claimt 70 procent van de decodermarkt »Reactie Brinkhorst op uitdelen decoders UPC

09 december 2005

logo upcMinister Brinkhorst van Economische Zaken heeft geen problemen met het ongevraagd aanbieden van decoders door UPC aan analoge klanten. Dat schrijft hij in antwoord op kamervragen (rtf file) van lid Irrgang (SP).

"3.Wat vindt u van het feit dat UPC nu toch al haar abonnees ongevraagd een kastje voor digitale televisie gaat leveren per 1 januari 2006?"

"Volgens UPC is er geen sprake van ongevraagde levering. Klanten die het product niet willen hebben hoeven het niet in ontvangst te nemen. Indien de praktijken van UPC alsnog strijdig blijken met het consumentenrecht, dan zal ik daartegen optreden."

Bij UPC wordt de decoder bezorgd zonder dat de klant daarom gevraagd heeft. De eerste 6 maanden is digitaal gratis, wie daarna de decoder houdt betaald 17,99 euro per maand, (in plaats van 15,83 euro per maand). Bij Caiway en Harderwijk is de decoder zelf gratis, maar bij Caiway moest de abonnee deze wel aanvragen en 10 euro verzendkosten betalen, en zijn er geen verhoogde maandelijkse kosten aan verbonden. Alleen voor een extra pakket moet extra betaald worden. Bij Essent, Caseman en Multikabel moet de klant zelf het initiatief nemen een decoder te kopen. Daarna moet alleen extra betaald worden voor een extra pakket.

Update 11-12-2005, aangepast n.a.v. opmerking David de Jong.

Bron: Dutchmedia