digitale kabeltelevisie

« Reactie Brinkhorst op uitdelen decoders UPC WK in HDTV bij TV Home »Samsung claimt 70 procent van de decodermarkt

13 december 2005

samsung logoIn Planet Multimedia aandacht voor het marktaandeel dat Samsung in de decodermarkt heeft; "Hulshof noemt ook de kabelbranche als belangrijke afnemer van settopboxen, zoals bijvoorbeeld Casema in Den Haag. Hij ziet de nodige groei in de markt en schat Samsungs marktaandeel in de groeimarkt voor settopboxen op 70 procent."

Het aandeel Samsung zal vrij groot zijn omdat bij de 'gratis' decoder acties veel gekozen is (door kabelbedrijf) voor de Samsung. Er waren 50.000 CAIW klanten die een gratis Samsung decoder hebben ontvangen, en van de 25.000 TV Home klanten met een Sagem decoder hebben bij de omruil ook veruit de meeste een Samsung decoder ontvangen. Daarnaast zijn op dit moment de Nokia en Panasonic niet of nauwelijks meer leverbaar. Nokia is helemaal gestopt met productie van decoders, de Panasonic is uitverkocht. Panasonic komt nog wel met een opvolger. Philips komt binnenkort met een decoder op de markt.

Dus In de kabelgebieden waar klanten zelf een decoder moeten kopen zal het marktaandeel van Samsung op dit moment waarschijnlijk 100% zijn, bij UPC wordt een Thomson geleverd.

Bron: Planet Multimedia