digitale kabeltelevisie

« VVD tegen 3voor12 op analoge kabel Nederland schakelt over op digitale tv »Delta stopt Chinese tv achter decoder

11 januari 2006

delta logoZonder digitale televisie in huis is de Chinese zender CNE in Zeeland niet meer te ontvangen. Delta Kabelcomfort heeft het programma uit het normale kabelpakket gegooid. Het was dagelijks van negen uur ’s avonds tot zes uur ’s nachts te zien op het Mozaïekkanaal.

De zender werd enkele jaren geleden in het kabelpakket opgenomen, nadat meer dan vijfhonderd Chinezen daarom hadden gevraagd. Delta Kabelcomfort verwacht niet dat die nu massaal in opstand komen, want sinds enkele maanden is CNE in Zeeland 24 uur per dag te ontvangen via digitale televisie. Delta gaat ervan uit dat vrijwel alle Chinese kijkers al zijn overgestapt op digitale televisie. Dat wordt volgens woordvoerder H. Burgs bevestigd doordat nog geen enkele klacht is binnengekomen sinds CNE twee dagen geleden zonder voorafgaande waarschuwing uit het normale kabelpakket werd verwijderd.

Delta Kabelcomfort begon vorig jaar september met de doorgifte van digitale tv. Inmiddels hebben 3500 kijkers zich geabonneerd. Dat zijn er veel meer dan verwacht. 'We staan er zelf van te kijken', zegt Burgs.

Bron: Provinciale Zeeuwse Courant