digitale kabeltelevisie

« Tweede Kamer TV bij CAIW Brinkhorst teleurgesteld over uitblijven interoperabiliteit decoders »'Mediabox over de schutting gooien mag'

18 januari 2006

logo upcDe ongevraagd aangeboden decoder van UPC mag zonder pardon worden weggooid. Dat zegt zegt professor J. Kabel in het AD. "Ongevraagd toezenden van goederen en diensten is niet toegestaan. Gebeurt dat wel, dan mogen de spullen zonder kosten worden behouden. Wil je het weggooien, dan is dat ook je goed recht. Hoe duur of goedkoop de artikelen ook zijn."

"De consumentenbond vindt de verkooptactiek van UPC laakbaar, maar adviseert de decoders terug te sturen als ze ongewenst zijn. ,'Weggooien zou ik niet doen,’ zegt een woordvoerder. 'Als kabelabonnee ben je al klant van UPC. Je bent akkoord gegaan met bepaalde bepalingen.' Wie de decoder aansluit, stemt wel in met de algemene voorwaarden van digitale televisie."

In een ander artikel 10 vragen aan UPC-woordvoerder Mark Zellenrath; "Als je geen zin hebt in al die moeite voor iets waar je nooit om hebt gevraagd, mag je het pakket dan weggooien? 'We vinden eigenlijk dat je als een goed huisvader voor het apparaat moet zorgen. Het heeft toch een grote waarde. Als je ’m niet wilt hebben, geef je ’m terug.'"

En de consumentenbond heeft ook een mening over digitale televisie; "Het zappen gaat trager, opnemen van een ander kanaal dan je kijkt, kan niet én het is duurder. Maar ik denk dat dit wel de toekomst is."

Bron: AD.nl; met een hele serie artikelen over de uitrol van de Mediabox in Rijnmond; Wrevel om verkoopstunt UPC, UPC krijgt zo wel erg veel macht, Vreugde en verdriet over vrijgevigheid UPC, ’Proberen is geloven’, ’Over de schutting gooien mag’ en Wat is het?