digitale kabeltelevisie

« Nederland schakelt over op digitale tv Tweede Kamer TV bij CAIW »Rekam; digitaal als vervanging voor Canal+

16 januari 2006

rekamRekam is 1 januari begonnen met het doorgeven van digitale televisie. De aanleiding daarvan was het stopppen van doorgifte van Canal+ per 31 december. Tot eind vorig jaar regelde Canal+ zelf voor eigen risico de kabeldistibutie (al dan niet digitaal), vanaf begin dit jaar kunnen kabelaars het signaal opnemen in hun digitale pakketten.

Om de (digitale) decoders van Canal+ toch nuttig te kunnen gebruiken is Rekam begonnen met een eigen digitaal pakket(je). De Canal+ decoder kan zelf op zoek gaan naar zenders, voor de 'gebruikelijke' decoders zijn de volgende gegevens nodig;

frequentie: 290.000 kHz
netwerk ID: 777
modulatie: QAM64
symbol rate: 6.875