digitale kabeltelevisie

« UPC digitaal uitweg voor tariefafspraken? Geen Europeese standaard interactiviteit »KPN komt met 60 zenders op IPTV

07 februari 2006

Logo KPNEr komen ongeveer 60 zenders in het basispakket van ADSL-TV dat KPN voor de zomer gaat introduceren. Dat is bekend gemaakt bij de presentatie van de kwartaalcijfers van KPN. IPTV zal standaard worden aangeboden in combinatie met een Personal Recorder, waardoor klanten tot 100 uur kunnen opnemen en live-tv kunnen pauzeren.

Volgens Webwereld is KPN is er niet in geslaagd om de BBC binnen te halen. "We willen BBC er graag bij hebben", verklaarde KPN-topman Ad Scheepbouwer dinsdagochtend bij de presentatie van de jaarcijfers. "Maar de BBC heeft besloten om de uitzendingen niet door te geven aan nieuwe aanbieders." Waarschijnlijk gaat dit om de zenders BBC 1 en 2 (en evt. 3 en 4), die ook in Digitenne ontbreken. BBC Prime en BBC World zijn wel bij digitenne beschikbaar, en ook speciaal bedoeld voor de buitenlandse (commerciele) markt, maar ook deze ontbreken bij ADSL-TV van KPN. De complete zenderlijst is terug te vinden bij Dutchmedia.

Over tarieven voor ADSL TV is nog nets bekend. Verder heeft KPN een 'niet-bindende intentieverklaring' (wat dat ook waard mag zijn) getekend met Endemol om een joint venture op te richten om Endemol programma's te exploiteren op alle KPN platforms (Digitenne en ADSL)

Aan het eind van 2005 had KPN ongeveer 184.000 digitale TV-abonnees via de ether (zowel Digitenne als KPN-TV)

Bronnen: Planet Multimedia, Persbericht KPN via FD, Broadcastmagazine , Webwereld, Persbericht 1, 2