digitale kabeltelevisie

« Nieuwe zenders bij UPC Einde Sagem bij Casema »Meteoconsult begint met Weerkanaal

15 februari 2006

weerkanaalVanaf vandaag wordt bij UPC het 'weerkanaal' doorgegeven. Dit kanaal is ontwikkeld door Meteo Consult in samenwerking met chellomedia. Het Weerkanaal zal 24 uur per dag en zeven dagen per week uitzenden. De uitzendingen duren 15 minuten; vijf minuten Nederlands weer, twee minuten Europees weer, drie minuten wereldweer en drie minuten reisweer. De overige twee minuten geven een demonstratie van het kanaal met eventueel een commerciƫle invulling.

Harry Otten van Meteo Consult over het Weerkanaal: 'In andere landen als de Verenigde Staten en Frankrijk zijn weerkanalen een doorslaand succes. Uit onderzoek van Meteo Consult en chellomedia is gebleken dat ook in Nederland veel behoefte is aan een weerkanaal. Een grote meerderheid van de Nederlanders zegt meer en actuelere informatie over het weer via een Weerkanaal op tv te willen. In ons snel veranderlijke klimaat willen Nederlanders elk moment van de dag weten wat weer is. Om rekening mee te houden als ze de deur uitgaan en in de auto te stappen. Maar natuurlijk ook om een gespreksonderwerp paraat te hebben.'

anwb weer&verkeerIn de tijd van Mr.Zap is er ook al eens een poging gedaan om een Nederlands weerkanaal te beginnen, toen als initiatief van de ANWB en het Amerikaanse Weatherplus. Weer&Verkeer is in oktober 2001 gestopt met uitzenden

Bron Meteoconsult, Telegraaf, persbericht UPC