digitale kabeltelevisie

« Kabeltelevisie Brabant - Gelderland begint 14 februari met digitale televisie KPN komt met 60 zenders op IPTV »UPC digitaal uitweg voor tariefafspraken?

02 februari 2006

logo upcWie in een gemeente woont waar analoge TV van UPC goedkoper is dan normaal moet meer betalen voor digitale TV. Dat schrijft De Gooi- en Eemlander. UPC adverteert dat digitale TV € 2,16 extra kost boven het standaardtarief. Maar dat geldt niet in gebieden waar vanwege eerdere afspraken een lager standaardtarief geldt. Het 'normale' analoge tarief voor 2006 is € 15,83, maar bijvoorbeeld in Hilversum is dat € 10,94. Toch kost het UPC Digital TV pack (analoog EN digitaal samen) overal € 17,99. Als de klant massaal overstapt op digitaal kan UPC op deze manier de tariefafspraken omzeilen.

"In de advertenties van UPC staat dat de aanbieding niet geldt voor 'niet-geharmoniseerde gemeenten', zoals Hilversum. 'Ja, Hilversum wordt gestraft', gniffelt wethouder Maurice Koopman om dat zinnetje. Maar volgens woordvoerder Mark Zellrath moet je daar niks achter zoeken. 'Iedereen in Nederland kan onze mediabox krijgen, en wel voor € 17,99. Dat is € 2,16 extra. Alleen voor Hilversum is dat verschil natuurlijk groter. We willen hetzelfde tarief voor heel Nederland. Ons gaat het om de consument, niet om lokale politiek. TPG heeft toch ook niet voor elke stad een ander tarief?'"

Bron: De Gooi- en Eemlander