digitale kabeltelevisie

« UPC begint vandaag met HDTV (maar niet echt) Geen beeld bij Tele2 door overbelasting »HD pakket bij Essent 3,95 per maand

03 april 2006

@homeEssent Kabelcom biedt haar digitale klanten een digitaal boeket van drie of vier kanalen aan voor EUR 3,95 per maand, zo maakte directeur Bernard Bijhuizen bekend tijdens een kabelcongres in Amsterdam. In dit pakket zit in elk geval National Geographic, andere zenders worden later bekend gemaakt. Dit zouden Discovery HD kunnen zijn en de geplande nieuwe Nederlandstalige cultuur zender van Euro1080 uit Belgiƫ.

En uit hetzelfde Broadband TV Nieuws, van hetzelfde kabelcongres "Kabel in de 21e eeuw"; "Voor Nederland kondigde Essent Kabelcom directeur Bernard Dijkhuizen voor begin 2007 een hybride box aan voor digitale kabeltelevisie met de mogelijkheid om VOD diensten via IPTV te benaderen. Hiermee kunnen kijkers dan zonder PC TV-programma's via IP downloaden of als stream bekijken op hun televisie."

Dutchmedia meldde eerder al dat Casema van plan was met een hybride decoder te komen, maar dan met begindatum eerste helft 2006. Omdat Casema en Essent dezelfde techniek gebruiken zal dat nu wel 2007 worden.

De UPC decoders bieden dit soort techniek nu al, en daarmee worden diensten als 'Uitzending gemist' mogelijk.

Bron: Broadband TV Nieuws

Update: 11/04/2006

In de TCTubantia van zaterdag wordt gemeld dat ook Euro 1080/HD1-nl. in het pakket zal zitten. "Deze zal putten uit het programma-aanbod van Nederland 1, 2, en 3 en de Vlaamse zenders, die in HD-kwaliteit zijn opgenomen."

Het artikel meldt dat tijdens het WK in juni biedt Film1 en Sport1 in HD aangeboden worden, maar dat is geen onderdeel van het pakket van 3.95 per maand. Film1 en Sport1 in HD komen automatisch ter beschikking voor abonnees van resp. Film1 en Sport1.