digitale kabeltelevisie

« Kabel Texel begint weer met digitale televisie Nieuw filmkanaal ActionNow! »Hoe werkt de UPC mediabox

16 mei 2006

 'On Demand' .... Elk kwartier begint er een nieuwe film.
Mediabox: Dit apparaat vertaalt het analoge televisiesignaal naar een digitaal signaalUPC heeft deze weken in diverse TV gidsen (plaatjes uit de Veronicagids) grote advertenties geplaatst om klanten te werven voor digitale televisie. Ook hier worden de zaken wat rooskleurig voorgesteld. Eerst wordt gesteld dat 'On-Demand' films bekeken kunnen worden. Twee zinnen verder staat dat er elk kwartier een neuwe film begint. Dat is een wel erg ruime uitleg van het begrip 'On-Demand', meestal wordt een service zoals UPC die levert Near Video On Demand (NVOD) genoemd.

En wat die Mediabox nou precies doet? Ik dacht altijd dat een decoder digitale signalen van de kabel vertaalde in analoge signalen die de TV ook begrijpt, maar de mediabox van UPC werkt heel anders; deze vertaalt "het analoge televisiesignaal naar een digitaal signaal"....