digitale kabeltelevisie

« Nieuw filmkanaal ActionNow! HDTV decoders schaars »Uitzending gemist bij kabelbedrijven

17 mei 2006

publieke omroep logoNog dit jaar willen kabelaars "Uitzending Gemist" van de publieke omroep in een interactieve vorm via de tv-kabel verspreiden. Dat bleek gisteren uit de woorden van Michel Mol, internetco├Ârdinator van de publiek omroep, zo schrijft Planet Multimedia. De onderhandelingen zijn echter complex. Zo wil de publieke omroep ook met Uitzending Gemist op de tv-kabel een zo breed mogelijk publiek bereiken. Dat betekent dat een interactief kanaal voor het terugzien van uitzendingen in principe open moet zijn. De kabelaars willen echter zo veel mogelijk zenders met toevoegde waarde in betaalde pakketten onderbrengen. Op dit moment worden kanalen zoals Holland Doc, /Geschiedenis, NOS Journaal 24, VPRO 3voor12 alleen in betaalde premium-pakketten doorgegeven.

Om bij "Uitzending Gemist" programma's echt 'On-Demand' te kunnen bekijken moeten decoders voorzien zijn van IPTV mogelijkheden. Op dit moment levert alleen UPC dit soort decoders. Essent en Casema zeggen er aan te werken, Casema verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar een dergelijke decoder, Essent heeft een dergelijke decoder voor begin 2007 aangekondigt.

Lees verder bij Planet Multimedia