digitale kabeltelevisie

« 345.500 Digitale kijkers bij UPC Testuitzendingen Cultura bij @Home »Helft UPC kijkers neemt extra zender(s)

11 augustus 2006

upc-d4a.jpg
De helft van alle UPC Digitaal kijkers heeft een extra abonnement en betaalt daar gemiddeld 4 euro per maand voor. De meeste abonnementen zullen dan ook voor het 'extra channel pack' met 40 zenders voor 2 euro per maand zijn. Dat heeft Planet Multimedia gevonden in de presentatie bij de kwartaalcijfers van gisteren.

Na het eerste half jaar proberen gaan digitale abonnee's bij UPC ook nog minstens 2,16 euro per maand extra betalen. Wie digitaal kijkt betaald altijd 17,99 per maand, terwijl voor het analoge pakket per gemeente nog wel eens andere afspraken gelden dan de normale € 15,83.

"Volgens de woordvoerder van UPC is vooral de vraag naar Sport1 en Film1 groot: "Dat is in feite de erfenis van Canal Plus die het dus erg goed doet. Maar ook de etnisch-geografische pakketten doen het erg goed, met name de Aziatische zenders. Bijvoorbeeld een Garuda TV voor geĂ¯nteresseerden in Indonesische televisie scoort goed."

Deze 'openheid' over aanvullende abonnementen is opvallend, andere kabelaars (met een gratis digitaal basispakket) melden wel graag hoeveel digitale kijkers ze hebben, maar hoeveel daarvan er extra abonnementen hebben genomen wordt zelden gemeldt.

Verder worden op dezelfde sheet HD en PVR (Personal Video Recorder) aangekondigd als binnenkort, en VOD (Video On Demand, dus real-time een bestelde film kijken, en niet eens per kwartier zoals nu bij Arrivo het geval is) begint op proef in het vierde kwartaal.

Overigens, een RGU is een "Revenu Generating Unit", een dienst waarvoor een klant betaalt.

Bron: Planet Multimedia