digitale kabeltelevisie

« Helft UPC kijkers neemt extra zender(s) CAIW vermindert analoge aanbod in Schiedam »Testuitzendingen Cultura bij @Home

29 augustus 2006

culturaVerstopt op het netwerk van @Home zijn testuitzendingen van het themakanaal 'Cultura' van de publieke omroep te vinden. Daarmee lijkt het waarschijnlijk dat dit kanaal meteen vanaf september als het officieel begint door @Home doorgegeven zal worden. Download hier een .avi (DivX, 814 KB) met een bumper van de zender.
testuitzending culturaDat het hier om testuitzendingen gaat blijkt als de beelden van de programma-aankondiging over het nieuw gestartte programma blijven doorlopen. Er moet blijkbaar nog wat gesleuteld worden aan de afspeelapparatuur.

Update 1/09/2006

start culturaDe uitzendingen van Cultura beginnen vandaag, 1 september. Bij TV Home is de zender nu te ontvangen op kanaal 329 in het extra pakket, bij Casema zit de zender op 207, en bij CAIW op 109. Bij UPC is de zender vanaf 8 september te zien.

Nu alleen hopen dat ook de breedbeelduitzendingen goed gaan, bij de testuitzendingen werden programma's als 'tussen kunst en kitsch' wel in anamorph breedbeeld uitgezonden, maar de bijbehorende stuursignalen ontbraken waardoor het effect was dat mensen wel erg slank werden. Dit verschijnsel trad trouwens ook op de internetversie op.