digitale kabeltelevisie

« 'Overname Kabelcom versnelt groei digitale tv' 345.500 Digitale kijkers bij UPC »TV Zender @Home heet ZiZone

08 augustus 2006

zizone7 September lanceert @Home : ZiZone. ZiZone is een digitale televisiezender waarbij de kijker via een internetsite zélf de inhoud bepaalt én verzorgt. Iedereen met een camera kan op www.ZiZone.tv een bijdrage leveren.

"Het aanbieden van video-content op internetplatforms waar vervolgens op gestemd wordt bestaat al geruime tijd. Er is Shoobidoo (KPN), video.google.com (Google), www.youtube.com en sinds kort VideoTalent.nl (NCRV). Waar op deze sites de ingestuurde filmpjes alleen 'online' bekeken kunnen worden, gaat ZiZone een stap verder. ZiZone onderscheidt zich van haar voorgangers door het feit dat de bijdragen ook écht op televisie worden uitgezonden. Dat gebeurt via TV Digitaal, het gratis digitale televisiepakket van @Home. "

Hoe werkt het?

Het principe is simpel: op de internetsite www.ZiZone.tv kan iedereen een filmpje plaatsen. Dat kan een bijdrage zijn voor één van de 'vaste' thema's of een onderwerp dat je in een eigen video-log (VLOG) zélf bedenkt. Bezoekers op www.ZiZone.tv kunnen vervolgens op hun favoriete filmpje stemmen. Van elke categorie worden de beste bijdragen iedere dag op televisie uitgezonden in carrousels van ongeveer 20 minuten. Elke carrousel is dus steeds weer anders van samenstelling. De komende maand zullen op www.ZiZone.tv alle inzendingen worden verzameld tot er voldoende materiaal is voor de eerste uitzending.

Bron: persbericht Essent