digitale kabeltelevisie

« Lokale omroepen op digitale kabel? Pluspakket Hendrik-Ido-Ambacht »Liberty TV bij REKAM digitaal

24 september 2006

rekam

"Liberty TV maakt op 1 oktober 2006 haar kabeldebut in Nederland op het kabelnet in Midden-Holland Dat meldt de REKAM in een persbericht. "Het reisprogramma met een Franse en Vlaamse versie beschikbaar via de satelliet, zal een speciale Nederlandse kabeleditie gaan verzorgen" Het programma is als onderdeel van het digitale basispakket te ontvangen. REKAM heeft op dit moment een vrij beperkt (6 zenders) digitaal pakket, dat ongecodeerd doorgegeven wordt.

Pluspakket ?

Ondertussen dreigen BBC1 en 2 uit het analoge pakket van de Rekam te verdwijnen. Rekam weigert principieel om voor zenders te betalen (Eurosport en Discovery Channel worden ook niet doorgegeven.) BBC lijkt nu ook betaling te willen voor haar zenders. Het AD meldt dat "Rekam gaat werken aan een pluspakket (tegen extra abonnementsgeld) waarin betaalzenders wel opgenomen kunnen worden."