digitale kabeltelevisie

« UPC belooft HDTV voor kerstmis CAIW breidt digitaal TV aanbod uit in IJsselstein »Themazenders bij @Home

04 september 2006

@homeBij @Home TV Digitaal komen er diverse themazenders van de publieke omroep bij. Dat blijkt uit een nieuwe zenderkaart die op de @Home site staat. De nieuwe themakanalen zijn; Consumenten TV, Humor TV (v.a. november 2006), Nederland-e, HilversumBest (v.a. december 2006), Politiek24 (v.a. november 2006) en 101 (v.a. oktober 2006). De volgende themakanalen worden nu al doorgegeven, maar veranderen van plaats; /Geschiedenis, Holland Doc, Cultura en Journaal24. 3voor12 central blijft in het blokje muziek, 3voor12 onstage lijkt te verdwijnen.

TBN Europe en Zazaro TV zijn uit de lijst verdwenen. Bij erotiek is Adult Channel vervangen door Private Spice. Vanaf november 2006 is doorgifte van Discovery HD gepland (nog niet definitief).

Bij radio valt een nieuwe indeling op, en o.a. de volgende zenders komen er bij; Radio NL, Waterstad FM, Juize FM, Rebecca FM, Fun-X, Radio Bem Bem en een aantal duitse publieke zenders

Niet duidelijk is per wanneer deze zenderlijst ingaat, voor sommige zenders staat een begindatum aangegeven, andere zenders zonder datum worden op dit moment nog niet doorgegeven.

Update 06/09/2006

De link op de @Home site naar de zenderkaart is aangepast, en verwijst weer naar de 'oude' zenderkaart. De nieuwe kaart is verwijderd, maar gelukkig hebben we nog een kopie (PDF). Dit is een conceptversie, en was nog niet bedoeld voor publicatie... (Lijst is dus ook nog niet definitief). De uitbreiding staat ondertussen gepland op half oktober.

Bron: @Home (via TV Home forum)