digitale kabeltelevisie

« Aanpassing digitale tv-pakketten UPC @Home 250.000 digitale kijkers, 50% extra pakket »Discovery HD vanaf 1 november

11 oktober 2006

discovery channelDutchmedia meldt dat de HDTV-zender van Discovery Channel per 1 november ook in Nederland beschikbaar zal komen.Discovery HD bestaat al voor o.a. Duitsland/Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk/Ierland, Canada, Zuid-Korea, Japan, Polen en de Verenigde Staten.

De nieuwe zender zal via het digitale HD-pakket van CAIW, Multikabel en Essent Kabelcom/@Home beschikbaar komen. Op een later moment zal de zender ook bij UPC worden aangeboden in het te lanceren UPC HD-aanbod. De zender zal vooralsnog niet worden aangeboden via Casema en andere infrastructuren. Discovery is nog wel in gesprek met Casema over de doorgiftevoorwaarden. Discovery HD maakt gebruik van haar HD-bibliotheek 'Discovery Theater'.

Bij @Home komt de zender in het HD-pakket van 3,95 per maand. Nu zitten er in dat 'pakket' HD1-NL en National Geographic HD. Bij multikabel kost hetzelfde pakket 4 euro per maand, en bij Caiw is het HDTV pakket tot eind van het jaar gratis voor abonnees die een abonnement hebben op Film1 Sport1 of het Premium pakket., met daarin de zenders Sport1, Film1, Promokanaal, HD1, HD5, National Geographic Channel, Sat1 en ProSieben.

Bron: Dutchmedia en persbericht Essent